Nieuw geldplan Pensioen helpt inkomen voor later grondig inventariseren

8 november 2018 - Nibud

Hoe werkt het geldplan Pensioen?

U vult antwoorden in op vragen over uw situatie, omstandigheden en wensen. Wensen ten aanzien van korter werken, eerder met pensioen gaan, of tussentijds onbetaald verlof. Op basis van uw antwoorden krijgt u meteen concrete raad. Bijvoorbeeld hoe u zelf pensioen kunt aanvullen. Of hoe u  inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunt brengen. In zo’n vijftien minuten maakt u stap voor stap een grondige analyse. Het resultaat is een persoonlijk actieplan gericht op uw pensioensituatie.

Pensioenstarter en Pensioenschijf-van-vijf

Het Nibud biedt naast het geldplan Pensioen ook twee andere pensioentools. De Pensioenstarter, een snelle verkenner, en de Pensioenschijf-van-vijf die uitgaven en inkomsten na pensionering in beeld brengt. Een van de acties uit het geldplan Pensioen is het verdiepen van het inzicht in uw inkomsten en uitgaven na pensionering via de Pensioenschijf-van-vijf of door gebruik te maken van persoonlijk financieel advies.

Startpunt Geldzaken

Het geldplan Pensioen is het zevende online geldplan van Startpunt Geldzaken: een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Federatie Financiële Planners (FFP). Zij bundelen hun kennis op de gebieden van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen, pensioenen & fiscaliteit.

Het geldplan Pensioen is mede mogelijk gemaakt door financiering van Nationale-Nederlanden, Fitvermogen en Be Frank.