77% werknemers 55+ spreekt niet met werkgever over invulling werk tot aan de pensioenleeftijd

31 oktober 2017 - Wijzer in Geldzaken

  • Mogelijkheid deeltijdpensioen voor veel 55+’ers onbekend
  • Werknemers voelen weinig voor omscholing, andere baan of minder salaris om inzetbaar te blijven
  • Driekwart van de werknemers verwacht dat werkgever hen helpt om langer door te werken

Ruim de helft van de mensen (56%) wil in aanloop naar hun pensioen minder gaan werken. Gemiddeld willen zij de laatste 4,5 jaar voor hun AOW-leeftijd gaan afbouwen. In die periode zal salaris nog steeds hun belangrijkste inkomstenbron zijn (38%), voor 21% is dat spaargeld. 23% van de werknemers die minder willen gaan werken, wil dit bekostigen door een deel van hun pensioen naar voren te halen. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder ruim 1.000 Nederlanders tussen 55 en 67 jaar in loondienst, uitgevoerd in het kader van de Pensioen3daagse 2017 op 31 oktober 1 en 2 november.

Lees het volledige persbericht hier