‘Morgen een plaatje!’

6 juni 2017 - Blog

Vanmiddag ben ik opnieuw aan het tekenen geslagen, potlood, gum en kleurenstiften bij de hand. Ik probeer in één plaatje te beschrijven wat wij in de Sallandse Dialoog doen. Het is immers vaak zo abstract en wat hebben de mensen met schuldenproblemen er eigenlijk aan? Morgen tijdens de nieuwe dialoogsessie tonen we dat het er terdege toe doet. De samenwerking tussen de vrijwillige hulporganisaties in de regio en het landelijk initiatief Geldfit Portal gaat deze maand van start. Dat betekent dat mensen die via internet zoekend zijn naar oplossingen voor hun geldproblemen direct benaderd worden. Zij krijgen informatie en voorlichting voorgeschoteld door de Geldfit site. En als ze hulp wensen worden ze op basis van postcode direct doorgeleid naar de organisaties in de regio.  En deze partners van de Sallandse Dialoog hebben onderling nauwe afspraken hoe zij mensen helpen. Een grote stap vooruit…. Maar ja hoe laat je dit ‘bigger picture’ zien voordat het in bedrijf is? Morgen een poging en over enkele weken realiteit!

Henk Kinds, coördinator Sallandse Dialoog