Huizenbezitters gaan er op vooruit bij nieuwe rentevaste periode

2 februari 2017 - Wijzer in Geldzaken

Bespaarde rente naar spaarrekening of aflossing hypotheek

Den Haag, 2 februari 2017 – Huizenbezitters van wie de rentevaste periode afloopt gaan er gemiddeld 150 euro per maand op vooruit omdat ze een lager nieuw rentetarief krijgen. Ze gebruiken dit voordeel vooral om te sparen of hun hypotheek af te lossen. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder 510 huizenbezitters waarvan de rentevaste periode het afgelopen jaar is afgelopen. Het platform heeft 7 belangrijke tips op een rij gezet voor als de rentevaste periode afloopt.

Rente langer vastgezet

Een renteperiode voor tien jaar vast is op dit moment de meest gekozen (31%) nieuwe rentevaste periode. 49% van de ondervraagden zette de rente opnieuw vast voor tien jaar of langer. Een vijfde deel heeft het einde van de rentevaste periode aangegrepen om de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker.

Lees het volledige persbericht hier