Onderzoek Wijzer in geldzaken: 85% van de ouders denkt dat kind op kamers geldzaken goed op orde kan

15 augustus 2016 - Wijzer in Geldzaken

Den Haag, 15 augustus 2016 – Bijna alle ouders (93%) van kinderen die op kamers gaan om te studeren hebben geprobeerd hun kind financieel zelfredzaam te maken. Dat blijkt uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken onder 575 ouders1 van kinderen die dit studiejaar het huis verlaten om te studeren. Een ruime meerderheid (85%) gelooft dat hun kind, eenmaal op eigen benen, de geldzaken prima op orde kan houden. Desondanks voorzien acht op de tien ouders financiële risico’s voor hun kind. Bijna alle ouders (99%) zeggen dan ook betrokken te willen blijven bij de financiële situatie van hun kind, ook als het eenmaal de deur uit is. 

Financiële risico’s en slapeloze nachten

80% van de ondervraagde ouders voorziet financiële risico’s voor hun kind, zoals te weinig inkomsten (37%), te veel geld uitgeven (29%), het overzicht verliezen (27%) en het geld verkeerd besteden (28%). 19% van de ouders is bang dat het geld op zal gaan aan uitgaan. 6% van de ouders heeft zelfs slapeloze nachten van de manier waarop hun kind met geld omgaat. Bijna alle ouders (98%) vinden het belangrijk dat hun kind tijdens de studie goed met geld kan omgaan. 82% voelt zich (heel) verantwoordelijk voor de financiële situatie van hun kind, ook al woont het niet meer thuis.

Lees het volledige persbericht hier.