Lancering themakatern voor vmbo-scholieren

18 mei 2016 - Wijzer in Geldzaken

Uit onderzoek van Wijzer in geldzaken blijkt dat vmbo-scholieren beter willen leren rondkomen met hun geld. 43% van de ondervraagde vmbo-scholieren leert op school niet hoe ze met geld moeten omgaan, terwijl 58% van hen dit wel (heel) belangrijk vindt.

In lijn met de behoefte onder scholieren aan les over geld heeft Wijzer in geldzaken samen met Noordhoff Uitgevers een themakatern voor vmbo-scholen ontwikkeld, ‘Wijzer met Geld’.

Op 17 mei 2016 overhandigde Arthur Venhoven, uitgever bij Noordhoff Uitgevers, samen met Jan-Anton Brouwer van Wijzer in geldzaken de eerste exemplaren aan docenten en vmbo-scholieren op het Cals College in IJsselstein. De daarbij aanwezige ondernemer Jon Geerars, oprichter van Scholieren.com, vertelde de scholieren over het belang van financiële educatie en hoe het hem als ondernemer heeft geholpen.

Het themakatern Wijzer met geld verschijnt bij de methode Plein M en is inzetbaar voor alle vmbo-scholieren die het leergebied Mens en maatschappij volgen. Dit katern kan op elk moment worden ingezet en heeft als ondersteuning een online leeromgeving waarmee volledig digitaal werken mogelijk is.

>> Bekijk het themakatern hier
>> Lees meer over het onderzoek onder vmbo-scholieren
>> Bekijk hier de video