Toespraak bijeenkomst Ecofin

22 april 2016 - Wijzer in Geldzaken

Koningin Máxima hield vrijdagavond 22 april een toespraak tijdens het diner van de Raad Economische en Financiële Zaken, de zogenoemde Ecofin, in de Westergasfabriek in Amsterdam. Aan deze informele bijeenkomst namen ministers van Financiën en de centralebankpresidenten van de Europese Unie deel, onder voorzitterschap van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

De informele Ecofin wordt een keer per half jaar georganiseerd in het land dat dan voorzitter is van de Raad van de Europese Unie. Het diner is een vast onderdeel. Nederland is de eerste helft van 2016 voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Als voorzitter zet Nederland in op een Europese Unie die zich richt op hoofdzaken als migratie, bestrijding van terrorisme en het stimuleren van groei en banen.