Opening symposium ‘Financial Resilience Throughout Life’

20 april 2016 - Wijzer in Geldzaken

Op 20 april opende Hare Majesteit Koningin Máxima in de Beurs van Berlage het tweedaagse symposium ‘The Netherlands-OECD Global Symposium on Financial Resilience Throughout Life’. Deze conferentie was een initiatief van Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en Wijzer in geldzaken.

Tijdens het symposium spraken internationaal toonaangevende experts over financiële educatie, dat als een belangrijk instrument geldt voor duurzame economische groei en financiële stabiliteit. Het was voor het eerst dat zoveel internationaal toonaangevende vakgenoten tijdens een conferentie over financiële educatie in Nederland bijeenkomen.

Naast de aanwezigheid van Koningin Máxima spraken onder andere OESO secretaris-generaal  Angel Gurría, Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem en professor Annamaria Lusardi. Deelnemers waren afkomstig van het OESO/International Network on Financial Education (INFE), ministeries van financiën en onderwijs, centrale banken, toezichthouders, overheidsinstanties, de wetenschap, private sector en NGO’s.

Onderwerpen die ter tafel kwamen: Hoe ontwerpen we effectieve interventies op het gebied van financiële educatie; Hoe voorkomen we financiële kwetsbaarheid;  Financiële educatie op school en Pensioenplanning.