Column – Heeft u voldoende buffer?

10 maart 2016 - Wijzer in Geldzaken

Plotselinge uitgaven: iedereen heeft er wel eens mee te maken. Het huis moet worden geschilderd, de reparatie van de auto is duurder dan verwacht of de wasmachine gaat kapot. De meeste mensen hebben een reservepotje om dit soort dingen op te vangen. Hoe zit dat bij u? En als u met zo’n plotselinge uitgave te maken krijgt, houdt u dan nog wel geld over om leuke dingen te blijven doen? 

Hoe groot moet uw buffer zijn?

Hoeveel u achter de hand moet houden hangt af van uw persoonlijke situatie. Het maakt natuurlijk nogal wat uit of u een eigen huis heeft, hoe hoog uw inkomen is en of u in het bezit bent van een auto.

Lees hier de nieuwste column van Olaf Simonse op Telegraaf.nl >>>

Olaf Simonse (1970) is hoofd van het programmabureau van Wijzer in geldzaken. Dit platform vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die hun krachten bundelen om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken. Zij zetten zich in om het financiële inzicht van de Nederlanders te vergroten, zodat consumenten beter in staat zijn financiële beslissingen te nemen. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken. H.M. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Olaf Simonse, afgestudeerd econometrist, is zowel nationaal als internationaal een veelgevraagd spreker op conferenties over financiële educatie. Bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is hij bestuurslid van het International Network for Financial Education (INFE). Hij heeft meerdere publicaties en whitepapers op zijn naam staan, o.a. over thema’s als pensioenbewustzijn en leren omgaan met geld in het onderwijs.