Viering vijfjarig bestaan SchuldHulpMaatje

17 februari 2016 - Wijzer in Geldzaken

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van SchuldHulpMaatje woonde Koningin Máxima woensdagochtend 17 februari de jubileumviering in Leiden bij.

De Koningin sprak met betrokkenen over hun werkzaamheden. De organisatie helpt mensen die in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te raken met persoonlijke begeleiding bij schulden en nazorg na een schuldhulpverleningstraject. De vrijwilligers werken hierbij nauw samen met de Sociale Dienst en maatschappelijke organisaties.

SchuldHulpMaatje Nederland is in 2010 opgericht door de landelijke kerken in Nederland als antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. De vrijwilligersorganisatie is inmiddels in tachtig plaatsen in Nederland actief. De viering van het vijfjarig lustrum was bedoeld om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun inzet. Koningin Máxima bezocht SchuldHulpMaatje mede vanuit haar functie als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken.