Ruim 2.000 consumenten aangemeld voor Nibud e-mailcoaching Bewaar

5 september 2018

Nieuwsbericht | 5 september 2018

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 40 procent van de Nederlanders moeite heeft met het op orde houden van de financiële administratie. Met de gratis e-mailcoaching Bewaar, die in april jl. werd gelanceerd, scheppen consumenten in acht weken orde in hun financiële administratie.

Als pilot konden deelnemers ervaringen delen in een besloten Facebookgroep. Deelnemers kijken enthousiast terug op de e-mailcoaching. Binnen de Facebookgroep was er in de eerste 8 weken iedere avond een chatsessie met Nibud-coaches Gea en Marion. Ook deelden deelnemers onderling vragen en tips. Daarnaast bood de groep ruimte om feedback, ervaringen en terugkoppeling over de e-mailcoaching aan het Nibud te geven.

Eindelijk die administratie op orde

Veel deelnemers melden in de groep dat ze nu eindelijk eens aan de administratie zijn begonnen. ‘Dit was eigenlijk direct een mogelijkheid om alles goed uit te pluizen en veel weg te doen’, aldus een deelneemster. Dat herkennen andere deelnemers ook. ‘Ik schreef me in omdat ik rekeningen met regelmaat niet kon terugvinden en daardoor te laat was met betalen. Hoewel het nooit tot problemen heeft geleid, omdat ik altijd nog op tijd betaalde, voelde het toch niet prettig. Dankzij de e-mailcoaching heb ik alles nu mooi op orde!’

‘Mijn score is verdubbeld: deelname geslaagd!’

Eén van de deelnemers scoorde bij aanvang van de e-mailcoaching 24 punten op de test: een onvoldoende. Na afloop scoorde hij het dubbele: 48 punten. ‘Dat vind ik wel een succes’, zegt hij trots. ‘Ik merk persoonlijk de verbetering ook, dus meedoen was absoluut de moeite waard. Het programma verraste het programma me, omdat er ook aandacht werd besteed aan bijvoorbeeld abonnementen die je hebt lopen. Al met al past het goed bij het Nibud en werden er aardige bespaartips gegeven’.

Het Nibud peilde ook via een enquête de tevredenheid van de deelnemers. Voor aanvang van de e-mailcoaching Bewaar gaf 34% van de deelnemers aan hun administratie geordend te bewaren. Na afloop van de e-mailcoaching is dit percentage gestegen tot 80%. Deelnemers geven aan sinds het traject vaker dagelijks de post te openen, maar ook digitaal checken ze regelmatiger de meldingen binnen mijn-omgevingen (zoals van de overheid, internetbankieren of overzichten van je verbruikskosten voor energie of telefonie). De deelnemers gaan actiever aan de slag met hun administratie en doen dit sinds de e-mailcoaching op wekelijkse basis. Deelnemers met een partner geven aan samen meer over de financiën te praten.

Vrijwilligers delen tips met cliënten

Sommige deelnemers waren van nature al erg secuur in de financiële administratie, maar deden mee om de tips in de praktijk met anderen te delen. ‘Ik gebruik de Nibud tabbladen sinds 2012 in mijn vrijwilligerswerk en vind deze e-mailcoaching een welkome toevoeging’, aldus een vrijwilligster. ‘Het helpt me om mensen thuis met hun administratie te ondersteunen’.

Goede resultaten en enthousiaste gebruikers e-mailcoaching

Het Nibud kijkt terug op een succesvolle lancering van de e-mailcoaching Bewaar en ook wordt de Nibud Bewaarwijzer veelvuldig door consumenten gedownload. Je kunt je nog steeds gratis inschrijven op de e-mailcoaching Bewaar. Sinds april 2018 hebben al ruim 2.000 consumenten meegedaan. De jongste deelnemer is 18 jaar en de oudste deelnemer 89 jaar. 75% van de deelnemers is vrouw en een kwart man.

Ook geïnteresseerd in de e-mailcoaching Bewaar?

Actueel

Inspiratiefestival financiële redzaamheid

Alle inspiratie en resultaten die we na 3 jaar Sallandse Dialoog hebben opgedaan op het gebied van financiële redzaamheid en

Lees meer
Bedrijvendesk geeft antwoord (AVG)
4 juni 2018

De volgende vraag werd gesteld op Dialoognet: wat mag een werkgever doen vanuit de AVG? Mag bijvoorbeeld een loonbeslag gebruikt

Lees meer
Overzicht tuchtrechtspraak deurwaarders januari t/m maart 2018
8 april 2018

Overzicht tuchtrechtspraak deurwaarders 2018-01 Deurwaarders zijn onderworpen aan… Tweet Share 0 +1 LinkedIn 0 Email

Lees meer
Terugblik Nibud congres
6 april 2018

Nieuwsbericht | 6 april 2018 Vanuit de overheid, de financiële wereld en de wetenschap vertelden sprekers op het Nibud Congres

Lees meer
Nu verschenen: Geldboek voor ondernemers editie 2018
5 april 2018

Nieuwsbericht | 5 april 2018 Vandaag verschijnt online de elfde, uitgebreide editie van het Geldboek voor Ondernemers. Het boek biedt

Lees meer
Door verrekening toeslagschuld te weinig geld om kinderopvang te betalen?
3 april 2018

Heeft u een toeslagschuld die wordt verrekend met uw lopende kinderopvangtoeslag? Is uw verzoek om… Tweet Share 0 +1 LinkedIn

Lees meer
Nibud betrokken bij nieuwe buddy-schuldenapp Fikks
22 maart 2018

Nieuwsbericht | 22 maart 2018 De nieuwe app Fikks helpt mensen met betalingsachterstanden door ze te koppelen aan buddy’s. Deze

Lees meer
Studerende kinderen… wie gaat dat betalen?
19 maart 2018

Gastblog door Ronald Sminia (FitVermogen) Weblog | 19 maart 2018 Een studie is een goede investering. Dat staat vast. Alleen

Lees meer
Haakse wetgeving fraudeschulden
17 maart 2018

Sinds aanscherping van de frauderegels in 2013 mogen gemeenten pas na 10 jaar instemmen met een… Tweet Share 0 +1

Lees meer
De burgemeester is vandaag de juf
16 maart 2018

Weblog | 16 maart 2018 Verzekeringen: voor de meeste kinderen geen onderwerp waar ze graag les over krijgen. Toch gingen

Lees meer

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

* verplicht veld

Deel ons

Help de dialoog te versterken door ons te delen in jouw netwerk.

Sallandse Dialoog is partner van: Moedige Dialoog