Meer dan 100.000 huishoudens ontvangen de Nibud-Geldkrant

9 maart 2018 - Algemeen

Breed aanbod

Net als bij het Nibud staat het tegengaan van armoede en schulden ook bij gemeenten hoog op de agenda. “Waar het Nibud beschikt over landelijke expertise op het terrein van de huishoudportemonnee, heeft een gemeente alle kennis van de lokale situatie. In de Geldkrant brengen we samen met een gemeente alle benodigde informatie overzichtelijk bij elkaar,” aldus Wilmink.  Deze krachtenbundeling levert een krant met een breed aanbod aan onderwerpen op. Van budgetteren tot inkomensondersteuning, van besparen tot het oplossen van betalingsachterstanden en van het checken van je saldo tot het ordenen van de administratie.

Attentiewaarde

Veel politieke en economische veranderingen hebben gevolgen gehad voor de huishoudportemonnee en daarmee voor de financiële zelfredzaamheid van mensen. Een voor een gemeente op maat gemaakte Geldkrant haakt in op deze gevolgen. Omdat er steeds minder post op de deurmat valt, heeft een krant in de bus een hoge attentiewaarde.

Gedrag

Het Nibud begon tien jaar geleden met het uitgeven van de Geldkrant. In de loop der jaren heeft de krant grote ontwikkelingen doorgemaakt. De invloed van menselijk gedrag op geldzaken speelt een belangrijke rol in de manier waarop informatie mensen kan activeren. In de Geldkrant wordt volop gebruik gemaakt van het onderzoek dat het Nibud hiernaar doet.

Eigen editie

Wilt u weten hoe uw gemeente samen met het Nibud een eigen editie van de Geldkrant kan maken? Of wat het verspreiden van een eigen, op maat gemaakte editie, gemeenten als Den Haag, Groningen, Zeist en Kerkrade heeft opgeleverd? We vertellen u er graag over.