Workshop ‘Ik krijg nóóóóit wat!’

21 februari 2018 - Algemeen

Nieuwsbericht | 20 februari

Van 12 – 16 maart vindt de Week van het geld 2018 plaats. Het Nibud heeft voor deze week een presentatie en downloadbare workshop ontwikkeld: ‘Ik krijg nóóóóit wat!’ (mede mogelijk gemaakt door a.s.r. Verzekeringen).

Als gastdocent kunt u hier zelf een presentatie of workshop voor ouders over financiële opvoeding mee geven. Om u daarbij handvatten te geven organiseert het Nibud in samenwerking met a.s.r. een gratis bijeenkomst. Het materiaal is geschikt voor ouders met kinderen van 6 – 17 jaar.

Workshop of presentatie

U kunt kiezen voor:

 • een interactieve presentatie (maximaal  25 deelnemers)
 • het leerdoelenspel voor kleinere (maximaal 8 deelnemers) of juist grotere groepen. Bij grotere groepen werken we met subgroepen van maximaal 8 deelnemers per gastdocent (gesprekleider).

Wat aan bod komt

“Ik krijg nóóóóit wat!”: bijna elke ouder krijgt dit weleens van zijn kind voor de voeten geworpen. Deze workshop is een uitstekende kans voor ouders om ervaringen uit te wisselen over waar je tegenaan als je je kind wilt leren omgaan met geld. Voor welke uitdagingen zien zij zich gesteld? Welke trucs en tips passen ze toe? Welke vragen hebben ze? Dit alles wordt besproken in een interactieve, open setting waarbij de Nibud-leerdoelen concrete handvatten bieden.

Zowel de presentatie als het spel draaien om vijf thema’s:

 • zakgeld
 • verleidingen
 • telefoon
 • overzicht
 • uitgaven

Bij elk thema horen vier stellingen. Hierdoor ontstaat een levendige dialoog tussen ouders. De gastdocent (gespreksleider) onderstreept dat er geen goed en geen fout is, het gaat erom dat er nagedacht wordt en uitvoering wordt gegeven aan de financiële opvoeding. Vervolgens presenteert de gastdocent de handvatten van het Nibud vanuit de Nibud-leerdoelen.

Gratis download

Zowel de presentatie als het leerdoelenspel kunnen samen met de lesinstructie vanaf het de start van de Week van het geld gratis worden gedownload vanaf Nibud.nl.

Vormen

Er zijn meerdere mogelijkheden:

 • U kunt het materiaal gratis downloaden en zelf de presentatie of workshop geven.
 • U downloadt het materiaal en geeft zelf de presentatie of workshop. Om u daarbij handvatten te geven organiseert het Nibud in samenwerking met a.s.r. een bijeenkomt. Hiervoor kunt u zich gratis aanmelden.*
 • U kunt het Nibud vragen voor uw organisatie een instructiebijeenkomst voor uw gastdocenten te geven. Hier zijn kosten aan verbonden.
 • U kunt gebruikmaken van een gastdocent van het Nibud voor uw bijeenkomst met ouders. Hier zijn kosten aan verbonden.

*Over de instructiebijeenkomst

Wilt u meer achtergronden en instructies krijgen bij het materiaal? Kom naar de gratis instructiebijeenkomst voor gastdocenten op maandagavond 12 maart, 19.30 –  21.00 uur.

 • Locatie: a.s.r. Verzekeringen
  Archimedeslaan 10
  3584 BA Utrecht

Aanmelden kan via het Nibud contactformulier: